'

Wednesday, 30 May 2012

Anak Chip-monk X Cik Sami


Jantan???

Tina???

2 ekor ni je tinggal, sekor lg mati

Thursday, 24 May 2012

Legasi The Giant ...

video
The Giant Kid II

Sunday, 20 May 2012

The Giant Kid...







 Perangai ngan gaya pun tak mahu sangat lagi, warna pun kurang lagi


video
video

mandi pun 2 kali je setakat ni , mgkin sebab tu warnanye tak naik sangat.
sekarang nak cuba bagi makan supplement siket tgk camne...
ibunye(Cik Sami) baru nak dicampurkan balik ngan The Giant selepas dipasangkan ngan 2 pembaka lain selepas penetasan The Giant Kid...

Saturday, 19 May 2012

Cara mengenalpasti jantina


Ternyata ada cara mudah untuk bisa mengetahuinya, yaitu dengan bantuan alat sederhana dari logam atau besi dan benang atau tali.
Logam atau besi ini bisa berupa apa saja yang penting ringan, bisa menggunakan jarum jahit ataupun paku kecil (paku triplek). Sedangkan talinya bisa dari benang jahit sepanjang kurang lebih 30 Cm.
Caranya, salah satu ujung jarum atau paku yang tumpul diikat dengan seutas benang atau tali. Sementara ujung tali yang lain dipegang dengan tangan. Kemudian posisikan ujung jarum atau paku tadi sekitar 2-5 cm diatas kepala anak ayam.
Jika jarum atau paku tadi bergerak lurus atau horizontal secara terus menerus, berarti kelaminnya JANTAN, sementara jika gerakannya berputar membentuk lingkaran searah jarum jam, berarti anakan tersebut adalah BETINA.
Bagi peternak ayam maupun burung, cara tersebut sudah umum digunakan dan ke akuratannya sangat tinggi. "kalau ditanya soal akurasinya kemungkinan sekitar 99% akurat".


Petikan dari post facebook Zimi Hermawan Ella


Ternampak majalah ni kat kedai majalah Mynews.com

Friday, 18 May 2012

Chip-Monk


 Chip-Monk

Baka Sami Gila, asal reban aiman (SU)
ayam biase je, tapi suka accessories nye sangat
cuba nak mix dia ngan baka yg ade di reban
induk (Cik Sami) yg berbaka sami gak telah pun netas 3 ekor anak ngan Chip-Monk, tapi mati sekor

Friday, 11 May 2012

The Giant kid II... lagi







Thursday, 10 May 2012

The Giant Kid II

Yg bawah ni saye namekan The Giant Kid II
warnenye gak menarik bagi saye

video

Yg bawah ni adik beradik dia

(SOLD)
klau de yg berminat leh la alo-alo saye, ade anak2 lain yg nak dilepaskan gak

Cik Giant II (SOLD)

 Cik Giant II

Baru pas mandi



Monday, 7 May 2012

The Giant X Cik Suahuan




Anak The Giant X Cik Suahuan

San Marine X Cik Sophea
ade 2 ekor warna same kuning
(Sekor dah sold, tinggal sekor nak simpan buat pelapis, 2-2 semua jantan)

2 induk yg dicampurkan ngan San Permata pun dah start bertelur, harap2 ade yg netas nanti

Thursday, 3 May 2012

The Giant Kid... latest



baru hari ni bawa dia balik dari umah, dah ditinggalkan saye kat umah dekat sebulan sal sibuk beberape minggu yg lepas
kena kasi train balik pasni

Anak2



 Staph sp.1 (SOLD)
Anak2 The giant...
( X Cik Suahuan) (SOLD)



Anak tina The Giant