'

Friday, 30 March 2012

Induk2 soon..

 Cik Kodik

 Cik Mermaid



Cik Snow white

Tina2 yg ade pun tak de la tarik seperti induk2 reban org lain  
induk2 yg lain kat reban pun same biase2 aje
lg pun org lain kasi asing mahu kasi tarik saye pula sengaja campur byk2 x mahu kasi tarik sgt 
tak pe la, comel dihati tuannye cukupla kan

Gambar ni anak San Aruna X Cik Buncit yg telah dijual kpd rakan mase anak A, ni gambar terkini yg ditunjukkan tuannye. Tgk cam boleh tahan kan hehe
2 gambar dibwh ni adik beradiknye




Cik Sophea sudah botak

video

Sekarang tgh telur lg (kali ke-2)

Thursday, 29 March 2012

Anak2 tetasan baru

LAme gak tak balik umah, baru sempat balik sekejap pagi tadi
tgk2 anak2 pun dah besar dah

Anak2 The Giant


 (SOLD)



Anak2 Staph Aureus
Staph sp.2
rasenye ni kan jd warna kubing cam bapaknye



Staph sp.1
ni yg menonjol siket

Staph aureus telah dijual bulan lepas ngan harge yg gak rendah, rindu kat dia sebenarnye
tapi tak pe la mgkin ade hikmah disebaliknye...


Yg bawah ni pula adelah anak Cik Buncit 2, x sihat seblum ni dan x sangka leh dpt sembuh
tapi mate sebelah kanan dah tak dpt nampak dah, tgk pun guna sebelah mate kiri je
saiz mmg jelas kelihatan lebih kecil banding ngan kakak sesarangnye, mgkin pertumbuhan terbantut sal masalah mate seblum ni


Gambar kecil ni lah kakaknye

Anak2 San Marine lak tinggal sekor je, adik beradik diambil dah oleh rakan serama kenalan baru

Monday, 26 March 2012

Baru datang perangai




Sehari 2 ni baru nampak ade perangai siket
ingat nak bawa jalan2 g Game Penang bulan depan, tapi tak tahu lg dpt cuti ke idak lg 

tak tau la besar kelak jadi ke idak lg
tapi tak pe Giant Kid, jadi tak jadi tu tidak bererti, sebab kamu telah memenangi hati tuan kamu ini...
Wa caya sama lu

Ade anak2 A same bapak lain ibu, klau de yg berminat leh lah roger2 saye ya

Friday, 23 March 2012

My Giant story


 Ini lah The Giant, salah satu pembaka saye kat reban
ayam serabut, jarang dimandikan

Minggu lepas buka blog tengok2 terjumpa gambar2 The Giant mase anak B --> remaja kat blog AhmengKb 




 memang power dah sejak kecil lagi hehe



(Dapat sekor camni buat baka mmg sedap)

Pastu nampak ayam name Zeus ni, lepas pertanyaan kat Meng, baru tahu yg The Giant ni same bloodline ngan Zeus ( hehe tumpang name pulak nampaknye). 
Trime kaseh kpd Meng dengan informasi yg diberikan dan gambar yg dipinjamkan 

Dan ini lah The Giant Kid saye, keluaran reban sendiri hehe
(The Giant X Sami gila)

Ini lah my Giant story...

Monday, 19 March 2012

Saje update


Adik beradik The Giant Kid 


 

Anak Cik Buncit, rasenye kan "berperut" besar cam ibunye gak, harap2

Anak2 baru The Giant pun dah nak masuk 2minnggu dah, dan anak San-Marine pun lebih kurang gak
harap2 semua leh sihat membesar

Saturday, 17 March 2012

San Permata...


video

video

adik bradiknye yg ngan tuan asal pernah dpt johan mase anak B (tapi umur tak panjang), 1 lagi adik beradik dia yang lain lagi baru dpt no3 remaja beberape minggu yg lepas, tapi yg dekat saye ni??? sigh... biase2 je

Tak pe simpan buat baka je, nasib baik dpt sepasang tuk baka ni...

Friday, 16 March 2012

The Giant Kid





balung yg saye suka

anak reban sendiri, harap leh sihat membesar tuk dijadikan bapak kat reban pula

Monday, 12 March 2012

Lawatan ke Ipoh...

Hujung minggu lepas dpt juga cuti sehari, pergilah berjalan2 kat ipoh, sambil2 tu sempatlah nak lawat reban2 yg dekat kat situ 

Rumah Cikgu Pi Serama Ipoh yg dikunjungi dulu, dah lame dah x jumpa. Reban beliau merupakan reban pertama yg saye pergi tahun lepas selepas ingin berserama lagi selepas 10 tahun. sembang duk sembang berjam juga cite, habis GF kat dalam kete merajuk hehe

Tupai King

Lepas tu ngan lukisan peta tangan oleh Cikgu Pi sampai jugalah saye kat umah Cikgu Syah, Batu Gajah pula, Biase sembang kat Fcbook je, ni kali pertama jumpa. Tapi gaye sembang cam dah lame kenal je. Kat cini sekejap je sempat singgah sal org dalam kete dah bagi warning hehe

Black Stone

Kedua- dua cikgu ni mmg peramah orgnye, bawa sembang mmg seronok, sanggup juga mereka melayan org baru macam saye yg tidak berpengalaman atau berpengetahuan lagi dalam dunia serama ni, mmg rase bertuah dan byk2 berterima kaseh. sembang2 tapi lupa ambik gambo reban / ayam dia org lak, gambo di atas tu pun ambik kat blog dan fcbk dia org. sorry la ya ambik gambar tanpa izin


Sempat gak g Kellie's Castle jugak dalam perjalanan ni...

Serama ni bukan sekadar hobi sahaje, tapi ia telah menjadi perantaraan dalam mengeratkan silaturahim org ramai...

Tuesday, 6 March 2012

Anak sulung The Giant...




Satu2nye anak jantan The Giant, lagi 2 semua tina tapi 1 dah lepas kat kawan kenalan baru
tgk gaya cam ade bayang2 cam bapaknye mase anak C dulu
sekarang pun dah start angkat dada dah
mgkin ayam ni nampak biase dalam mata org lain, tapi cukup gembira dah dpt anak tuk The Giant
harap2 dia leh membesar dan mengambil alih tugas dan tempat The Giant kelak

The Giant Kid saye namekan....

Monday, 5 March 2012

Gambar terkini Whitehead


(SOLD)


Gaya boleh tahan walaupun dimasukkan ngan induk sejak umur muda lg
 yg kedua-dua ni anak dia...


(SOLD)
Bentuk badannye cam ibunye Cik Suahuan ( klau diikutkan dari tuan asalnye, ibunye ade campur darah Lee Dungun, harap2 betul lah ape yg dikatekan hehe)


Baru nak diasingkan

Lebih kurang seminggu selepas diasingkan (SOLD)

Klau berminat leh call/sms, nak simpan sekor je anak jantan ni...
adik beradik lain dah dijual dah