'

Friday, 21 December 2012

Anak San Permata X CIk Sami-Dee

                      
San Permata                                                                    Cik Sami-Dee

                                        
(SOLD)


Rising Star

video

video

Name Rising Star telah diberikan oleh kawan saye tuk remaja ni


Sunday, 16 December 2012

Sami-Boy NO 2 di game Agro Fest Shah Alam 15th Dec 2012


Sami-Boy sempat diasingkan dari induk tuk game Shah Alam
tak dpt nak g  sal kerja semalam
haha ayam saiz tak lah besar tapi main kategori  B ritu, sal asyik ngan induk je, makan tak stop ma
mampu gak dia rebut nombor depan...


video

ngam2 game Shah Alam ni ade 2 BOTB, layak gak dia naik meja BOTB naib johan
tapi aduh rase malu gak tgk video yg kawan rakamkan ni, macam pasu lak, tak gerak hehe
tapi tak pe, bagi dia mase cket tuk dpt balik form
Tq bang bustami (yg pakai cap putih kat dalam video) yg tolong bawakn dia ke game

Sunday, 9 December 2012

Supplement/Vitamin



Egg Stimulant



yg ni saye tak pernah guna lagi, tapi kawan2 yg pernah gune cakap mmg baik

adalah serbuk larut air berwarna coklat muda sedikit orange dengan kandungan multivitamin dan antibiotik yang berfungsi menstimulasi produksi telur

Indikasi EGG STIMULANT
  • Mempercepat tercapainya produksi telur yang maksimal
  • Mencegah kemerosotan produksi telur sewaktu ayam terserang penyakit, stres karena vaksinasi, perubahan cuaca dan perpindahan kandang
  • Mempercepat proses penyembuhan penyakit dan pemulihan kesehatan

Keunggulan EGG STIMULANT
  • Efektif
    EGG STIMULANT mengandung multivitamin dengan komposisi yang seimbang dan sebuah antibiotik. Kombinasi multivitamin dan antibiotik tersebut terbukti efektif menstimulasi produksi telur yang optimal.
  • Efisien
    Pemberian EGG STIMULANT dapat memperbaiki efisiensi ransum (FCR) karena mampu mengoptimalkan proses pencernaan dan penyerapan zat nutrisi serta mempelancar proses metabolisme tubuh.
  • Lengkap
    EGG STIMULANT mengandung 12 jenis vitamin. Kandungan multivitamin tersebut diperlukan untuk proses pertumbuhan dan produksi telur.
  • Kemasan beragam
    EGG STIMULANT tersedia dalam berbagai kemasan sehingga dapat disesuaikan dengan kebutuhan dalam suatu peternakan.
  • Mudah diberikan
    EGG STIMULANT diberikan dengan cara dilarutkan ke dalam air minum sehingga akan mempermudah pemberiannya untuk ayam dengan populasi yang banyak.

Dosis dan Aturan Pakai
1 gram tiap 2 liter air minum untuk :
  • Meningkatkan produksi telur pada masa permulaan bertelur, diberikan setiap hari selama 4 minggu pertama ayam mulai bertelur
  • Memulihkan kesehatan, mencegah produksi telur merosot setelah sakit, stres karena vaksinasi, perubahan cuaca, perpindahan kandang dll, diberikan setiap hari sampai produksi telur kembali normal
  • Meningkatkan dan memperpanjang produksi telur pada ayam tua, diberikan setiap hari sampai produksi maksimal
1 gram tiap 10 liter air minum untuk :
  • Mempertahankan produksi telur tetap maksimal
  • Memperbaiki mutu ransum
  • Meningkatkan daya tetas
  • Mengurangi angka kematian anak ayam yang dihasilkan

petikan dari http://info.medion.co.id/index.php/lain-lain/informasi-produk/egg-stimulant

Breeding Vita
Yg ni saye mmg highly recommend
Di beri kpada ibu dan bapak ayam untuk penggalakan, telur cantik, kulit keras, tulang dan anak ayam yang sihat dan juga bagi ibu ayam yang bermasalah spt telur lembik, bertelur berselang dan boleh dicuba untuk ibu yang susah untuk bertelur.
Makjun

saye bagi makjun ni lebih kepada pembaka jantan saje, selain sebagai suplemment untuk menyihatkan badan, ia juga boleh  menjadikan bapak tu "panas", nafsu tuk naik induk pun lebih ma... hehe

Folic acid

ia juga dikenali sebagai Vitamin B9, untuk kite manusia, ia penting dalam pembentukan/pembetulan DNA, pembentukan sel-sel baru dan bahan penting untuk membentuk sel darah merah....

Vitamin B complex


Ia mengandungi lebih kurang 8 jenis vitamin B larut air iaitu Vitamin B1, 2, 3, 5, 6, 7, 9 & 12, yg masing2 mempunyai fungsi tersendiri di dalam badan. tetapi secara keseluruhannye ia membantu menguatkan immuniti badan, membantu badan dalam menangani keadaan stress, metabolisma badan, penghasilan tenaga, penghadaman dan lain2 lagi
Ade kawan bagitahu, lau ia diberi sekali sehari tuk 3 hari seblum game dan pada hari game ia dpt menggalakan lagi ayam
Leh la cube ya kawan2

Vita Chicks

vitamins + antibiotics for growing healthier chicks






yg ni diperkenalkan kpd saye oleh kawan saye yg pernah guna sebelum ni, indikasinye adelah seperti yg tertera kat atas. Seblum ni saye guna ubat air merah je, tak pernah cuba yg lain lagi.

ia adalah serbuk larut air berwarna coklat muda dengan kandungan multivitamin dikombinasikan dengan growth promoter antibiotic untuk meningkatkan pertumbuhan anak ayam

Indikasi VITA CHICKS
  • Mempercepat pertumbuhan
  • Mencegah kekurangan vitamin
  • Mengatasi stres
  • Mengurangi angka kematian pada anak ayam

Keunggulan VITA CHICKS
  • Lengkap
VITA CHICKS mengandung vitamin yang lengkap berfungsi meningkatkan proses metabolisme tubuh dan meningkatkan pertumbuhan ayam
  • Efisien
Penambahan sedikit VITA CHICKS dalam air minum dapat meningkatkan pertumbuhan ayam
  • Stabil
Kandungan vitamin dan growth promoter antibiotic dalam VITA CHICKS stabil sehingga bisa tahan disimpan lama
  • Aman
VITA CHICKS mengandung multivitamin dan growth promoter antibiotic yang aman untuk anak ayam bila diberikan dengan dosis dan aturan pakai yang sesuai
  • Mudah larut air
Serbuk VITA CHICKS mudah larut air sehingga pemberiannya melalui air minum tidak menyebabkan tempat minum otomatis tersumbat
  • Kemasan beragam
VITA CHICKS tersedia dalam kemasan yang beragam sehingga dapat disesuaikan dengan kebutuhan dalam suatu peternakan

Dosis dan Aturan Pakai
Untuk merangsang pertumbuhan (mencegah pertumbuhan lambat/tidak rata), mencegah kekurangan vitamin, mengatasi stres (gangguan karena perubahan cuaca, vaksinasi, perjalanan, pindah kandang), meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit dan mengurangi angka kematian yang tinggi
  • Takaran A : 5 gram tiap 7 liter air minum
  • Takaran B : 5 gram tiap 12 liter air minum


Petikan dari http://info.medion.co.id/index.php/lain-lain/informasi-produk/vita-chicks

saje nak tunjuk kat kawan supplement/vitamin yg saye pernah guna atau yg saye pernah jumpa. Tapi saye tak de jual ya...

Friday, 7 December 2012

Anak San-Permata di perantauan

Ini adalah anak San-Permata yg telah dilepaskan kepada kawan saye di Indonesia semasa anak B
Tahniah diucapkan kepada Rudi Lim dan terima kasih gak kerana menjaganye dengan baik





Ni adelah video dia yg diantar olehnya

video

Monday, 3 December 2012

Rising-San(sun) & Cik Permata I

Rising-San(Sun) name diberi

video
Yg ni lak CIk Permata I

Ke2-2nye adik beradik seibu sebapak sesarang

Yg bawah ni lak adik beradik kepada mereka tetapi berlainan ibu
kini ade di kawan Indonesia saye Rudi Lim
(SOLD)