'

Tuesday, 28 May 2013

Pertandingan Ayam Serama Pasar Keramat 8/5/13


Friday, 24 May 2013

Cik SBoy III-I





Monday, 20 May 2013

SamiKid

 SamiKid

Sunday, 19 May 2013

KomodoSan

KomodoSan

KomodoSan name diberi
harap leh sihat dan menurunkan zuriat ngan baik...

Yg ni merupakan sepupu kpd Komodo yg masih ade dgn kawan saye Tuan Hj Majidi di Penang...

Induk Champion Game Menara Alor Setar, Kedah 18/5/13


Cik SanP III-I

Selepas mendpt no3 di Game Nibong Tebal, Penang minggu lepas dalam penyertaan game kali pertamanye, Cik SanP III-I berjaya meraih no1 kategori induk di game Menara Alor Setar 18/5/13 semalam...

Tq kpd kawan2 yg bawakan

Tuesday, 14 May 2013

Legasi Baka Kuda Hitam di Klang

Minggu lepas sekor ayam telah disampaikan oleh seorg sahabt dari belah utara yg telah saye kenali dekat 2 tahun tapi masih tak pernah berjumpa lg
Dia merupakan pemilik asal SanPermata saye, iaitu Tuan Hj Majidi, pemilik blog SeramaMas

Sepasang anak SanPermata telah diantar ke utara sebagai tanda terima kaseh kpd dia yg melepaskan SanPermata kpd saye dulu
Tetapi telah dibalas oleh dia sepasang anak kpd ayamnye ia tidak asing lg iaitu Kuda Hitam



Gambar mase tibe di umah

video
 Selepas 2 hari di umah

Gambar bawah ni adelah bapaknye iaitu Kuda Hitam



Terima kaseh Tuan Hj, semoga silaturrahim kite berkekalan...

Sunday, 12 May 2013

Induk No3 Game Nibong Tebal Penang, 11/5/13

Merupakan anak kepada SanPermata, ditinggalkan kat kampung halaman sejak tetas
ayam tak pernah dipegang, mandi lg lah idak 
Dibawa balik ke klang ngan saye minggu lepas pas tgk form dia yg "menakjubkan"

kawan ingin nak cube di game so pun dibawa la sampai ke penang
risau gak dia duk cangkung kat meja bon, habis uit dedak lg
tapi dengar cite dari kawan, dia "berdiri" mase kat bon hehe
dan dengan bernasib baik telah dpt no3

hehe gembira la gak sal anak reban sendiri leh dpt no di bon (hehe mungkin dah biase bg org len yg biase menang di game)




Selepas dimandikan buat kali pertama

Niat tuk bawa ke game sebenarnye tak brape sebab niat sebenarnye tak nak asing dia sebab berharap yg dia leh telur...
ape2 pun tq kpd kawan2 saye yg bawakan ke penang dan mainkan...

Tuesday, 7 May 2013

SEDIH

Minta maaf mungkin topik kali ni agak jauh daripada ape yg patut dipaparkan
Tetibe rase ingin taip sesuatu tuk meluahkan ape yg sedang berpusing dlam pikiran


Sedih dengan isu2 hangat yg sedang dibicarakan di semua media masa seperti suratkhabr, TV dan internet.
Bersusah payah memohon cuti pulang ke kampung hanye tuk pilihan raya kali ke 13 setelah sekian lame tidak pulang disebabkan kerja yg sibuk di samping hal perpindahan umah.

Seperti biase, objektif/motif utama tidak dilaksanakan/dipersoalkan seperti insiden-insiden seblum ni
Perbalahan berlaku setiap kali, saling menudung jari, mencari kesalahan masing-masing
tetapi tiade sesiape pun yg cite tentang adekah objektif sesuatu yg diadekan tu dilaksanekan ke idak, motifnye tercapai ke idak
dan kini isu perkauman pulak diungkitkan

Teramat sangat sedih, pilihan raya diadekan bukan untuk mencari kesalahan sesiape atau untuk mewujudkan ape2 isu, ia untuk memilih kerajanan yg baru tuk membawa kite ke arah yg lebih baik...

Saye tidak memihak kepada mane2 pihak, saye hanye berharap semangat  1 BANGSA, 1 MALAYSIA dpt dikekalkan dan diteruskan tidak kira siape yg akan memerintah kini atau selamenye

Di harap suatu hari kelak, di mane kawan luar negara kite bertanye
"kamu bangsa ape ya?"
jawapan yg dijawab adelah " Bangsa Malaysia...!!!"

Kerana bg saye yg dilahirkan di kawasan kampung, proses pembelajaran saye bermula di sebuah tadika jawi, dan setrusnye di sekolah menengah yg semua/kebykkan rakan saye semua melayu/india.
Malah di tahap Matrikulasi yg asramanye 4 org sebilik, dimane 3 org rakan saye adelah kawan melayu tetapi saye tidak rase ade ape2 jurang ataupun perbezaan sekalipun...



bagi saye semua same sahaja
cume rase SEMUA ORG SENANG LUPA, bukan mane2 pihak saje, tapi SEMUA

Totally dispappointed...

Praying for a more beautiful world...

video

Sunday, 5 May 2013

PRU 13

sempat balik kampung jap sempena PRU 13 ni
dah 2 bulan dah tak balik semenjak tahun baru cina
tgk2 ayam kat umah pun dah besar dah
terkejut dan seronok gak bile tgk anak2 yg dah besar, berbeza sekali berbanding kali terakhir saye tgk mereka 2 bulan yg lepas

yg semua ni anak kepada bapak SanPermata saye








 SanPermata X Cik SamiDee
Ade 5 beradik sebenarnye, de yg dah lepas kat kawan dan de yg tak sihat dah tak de lg, 2 ni je tinggal

San Permata X Cik Snowhite
Yg ni bapak same, cume ibu lain, seingat saye de 2 ekor sebenarnye, same warne dan cutting tapi sekor je tinggal

lau bg kawan yg len mase dapat induk selam kan diasingkan wat game, tapi saye suke campur mereka byk2 sekali sal saye lebih berharap mereka akan telur....

haha nape semua tine ya, hehe
saye suke simpan anak tine lebih drpd jantan
sebab reban terhad, lau byk jantan susah